Nový centrální sklad a pobočka v Říčanech

Nový centrální sklad a pobočka v Říčanech

Datum 1.8. 2013 je jedním z významných milníků v historii společnosti Inter Cars. Právě tento den začal fungovat nový centrální sklad a pobočka v Říčanech. Nyní je již provoz skladu dokonale otestován a připraven 100% plnit požadavky a přání zákazníků.

V nově vybudovaných prostorách na skladové ploše o rozměrech 3 000m2 je k dispozici více než 40 000 položek zboží, které jsou dostupné ihned k osobnímu odběru nebo několikrát denně záváženy přímo k vám. Dalších 350 000 položek je k dispozici na evropských centrálních skladech s dodáním do 24 hodin.

Sklad je velkou výhodou hlavně pro pražské pobočky, které nyní mohou zákazníkům nabídnout posílení denních závozů. To ale neznamená, že ostatní pobočky budou „ošizeny“, naopak! Nový sklad umožní lepší služby všem pobočkám Inter Cars, kterých je nyní již 17.

Nejpodstatnější výhody nového skladu shrnul náš logistik, František Charvát "...otevřením skladu vznikla jedinečná možnost začít distribuovat zboží na pobočky a tím i k zákazníkům také poledním rozvozem, který dosud nebyl možný protože jsme neměli co distribuovat. Díky otevření skladu jsou momentálně poledním závozem nově zaváženy pobočky Kladno, Plzeň a 4x denně je dopravováno zboží na všechny pražské pobočky.  Připravují se polední závozy i na další české pobočky. Díky skladu Říčany máme možnost noční distribuce zboží přímo k zákazníkům, kteří jsou naši největší a nejstálejší odběratelé. Máme více prostoru na uskladnění garážového vybavení a tím i možnou lepší dostupnost." 

   

   

A ještě několik zajímavostí: nový sklad stojí na ploše o 3 000 m2, na kterých je 5 400 skladovacích lokací, místo pro 300 EUR palet, 800 pneumatik, sklad olejů, kanceláře a prodejna. Stavba skladu byla zahájena 13.5. 2013 a byla předána do užívání 17.7. 2013. To z ní činí jednu z nejrychleji postavených skladových budov v Evropě! 

Průběh celé stavby můžete shlédnot zde: