Targi 2011

Targi 2011

První zářijový víkend byl již tradičně ve znamení Veletrhu náhradních dílů, nářadí a vybavení servisů - Targi 2011. Letošní 11. ročník byl zahájen tiskovou konferencí již v pátek 2.9., o víkendu se brány letiště Bemovo, kde se veletrh pořádal, otevřely i pro širokou veřejnost.

Také letošní veletrh se svým rozsahem a množstvím vystavovatelů i návštěvníků řadí mezi největší veletrhy svého druhu v Evropě. Na více než 20 000 m² se prezentovalo bezmála 170 světových producentů náhradních dílů pro osobní a nákladní automobily a také výrobců moderního dílenského vybavení. Podle prvních neoficiálních údajů na veletrh letos zavítalo přes 20 tisíc návštěvníků! Svůj podíl na tom zajisté mělo i krásné výborné počasí, které ve Varšavě panovalo.

Mezi návštěvníky veletrhu nemohli samozřejmě chybět zákazníci a zaměstnanci společnosti Inter Cars Česká republika s.r.o. V historii českého zastoupení Inter Cars se jednalo doposud o nejpočetnější výpravu – zúčastnilo se celkem 105 osob. V sobotu ráno, před samotnou návštěvou veletrhu, byla na programu ještě exkurze logistického centra a centrálního skladu společnosti Inter Cars na okraji Varšavy. Logistické centrum ohromí návštěvníka svou velikostí. Celková skladovací plocha několikapatrového skladu činí 17 000 m2! Kdo neviděl, těžko uvěří a dokáže si představit.

Sklad je rozdělen na 32 skladovacích částí podle typů náhradních dílů a každý den sklad přijme v průměru 42 návěsů po 33 paletách s náhradními díly a spoustu menších vozů. V centrální části přibyly paletové regály a došlo k rozšíření regálové galerie z důvodu velkého nárůstu obratu (i díky Inter Cars Česká republika). Celý sklad je propojen pásovým dopravníkem o celkové délce 1,3 km a maximální kapacitě 1 800 speciálních přepravek za hodinu. Fungování skladu a plnění objednávek je na principu čárových kódů. Skladníci mají na starosti přidělený úsek na trase dopravníku a načtením čárového kódu na přepravce zjistí potřebné údaje. Kontrola správného zboží v objednávce je dvoufázová, kromě čárových kódů musí odpovídat i váha objednávaných dílů. V současné době se pracuje na dalším zdokonalení tohoto systému, aby nedocházelo k lidským chybám při záměně cíle pro doručení zboží. Po jeho dokončení budeme tomuto systému věnovat samostatný článek.

Po prohlídce skladu následoval přesun na letiště Bemovo, kde byl již veletrh v plném proudu. Většina vystavovatelů byla koncentrována v ohromném stanu, rozsáhlejší expozice se nacházely na letištní ploše. Z množství prezentovaných nabídek náhradních dílů na osobní i nákladní automobily a motocykly, vybavení servisů, nářadí
a doplňků přecházel zrak, stejně jako z půvabných hostesek.

Program byl vskutku pestrý a na své si přišel opravdu každý. Kdo se cítil unaven obcházením jednotlivých vystavovatelů, mohl načerpat nové síly u stánků s občerstvením nebo si odpočinout při sledování doprovodných vystoupení. Po celý den byl připraven zábavný program na velikém pódiu, kde se střídala živá hudební vystoupení s různými soutěžemi. Nejzajímavější momenty z výstavy a doprovodných programů byly živě promítány na velkoplošných obrazovkách. Příznivci vůně benzínu a spálených gum mohli sledovat „drift show“ a speciály pro závody ve zrychlení na ¼ míle, včetně „JetCaru“ – vozu s proudovým motorem Pratt & Whitney, s výkonem 15.000 koní! Vystoupení byla zpestřena kaskadérem na motorce a exhibicí free style motokrosu. Na své si přišli i fanoušci automobilových soutěží a okruhových závodů, jejichž řízení si mohli vyzkoušet v realistických simulátorech. Vyznavači off-roadů mohli obdivovat jak různě, více či méně, upravené terénní vozy, tak i závodní speciály pro trial, či dálkové soutěže.

Sobotní večer byl vyplněn VIP party. Stoly se prohýbaly pod množstvím jídla, nápoje všeho druhu tekly proudem a na pódiu byl pro návštěvníky připraven zábavný program, jímž provázela dvojice moderátorů. Po ocenění zaměstnanců Inter Cars následovala různá taneční a akrobatická vystoupení včetně populární fire show. Na vystoupení hudební kapely volně navázala diskotéka, „okořeněná“ laser show.

Děkujeme všem účastníkům a věříme, že si letošní Targi náležitě užili a těšíme se, že se příští rok na tradičním veletrhu pořádaným společností Inter Cars znovu shledáme!   

 

      

       

       



Více fotografií naleznete na Facebooku: www.facebook.com/intercarscz.cz

Video naleznete na YouTube: http://www.youtube.com/user/InterCarsCZ