Krásy Kanady karavanem

Krásy Kanady karavanem

Zážitky z neuvěřitelné cesty napříč Kanadou: Od Vancouveru po Calgary

Naše 12denní dobrodružství od Vancouveru až po Calgary, bylo nezapomenutelné. Skupina nadšených cestovatelů si užila krásy hor, jezer, lesů a ledovců, které tato úchvatná část světa nabízí. Přinášíme vám krátký přehled toho, co na cestě zažili naši zákazníci Inter Cars.

1. den: Přílet do Vancouveru

Po dlouhém, ale pohodlném letu jsme přistáli ve Vancouveru, kde nás čekal rychlý transfer do hotelu. Všichni jsme se těšili na následující dny plné dobrodružství.

2. den: Vancouver a horské středisko Whistler

Po převzetí karavanů v půjčovně jsme vyrazili vstříc kanadské divočině. První zastávkou bylo ikonické město Whistler, kam jsme se dostali po malebné silnici Sea to Sky Highway. Prohlídka horského střediska nás nadchla a první noc v karavanu proběhla bez problémů.

4. den: Objevování Mt. Robson a Blue River

Tento den jsme strávili v provinčním parku Mt. Robson, kde nás ohromily peřeje a vodopády. Nejvíce nás však uchvátil trail k jezeru Kinney Lake. Část skupiny si vybrala fakultativní plavbu katamaránem po jezeře v Blue River, kde měli možnost vidět medvědy ve volné přírodě – zážitek, na který se jen tak nezapomíná.

6. den: Putování po Icefield Parkway

Silnice Icefield Parkway nás zavedla do srdce kanadských hor. Vodopády, ledovec Athabasca a trail k Saskatchewan Glacier byly jedny z nejkrásnějších zážitků celé cesty. Jízda terénním autobusem po ledovci Athabasca byla nezapomenutelná a večeře v kempu s občerstvením zakončila perfektní den.

7. den: Jezera na cestě do Lake Louise

Na cestě jsme se zastavili u slavných horských jezer jako Peyto Lake a Bow Lake. Pěší traily nás provedly kolem vodopádů a křišťálově čistých jezer. Ubytování v Lake Louise Campground bylo skvělým místem k odpočinku po celodenním putování.

8. den: Jezero Lake Louise

Ráno jsme se brzy vydali k ikonickému jezeru Lake Louise. Díky rezervaci shuttle busu jsme se vyhnuli davům a užili si krásný den u jezera. Pěší traily v okolí byly jedny z nejlepších, jaké jsme kdy zažili.

9. den: Yoho NP a Banff

Yoho National Park nám přinesl nádherné výhledy na spirálové tunely, jezero Emerald Lake a monumentální vodopád Takakaw Falls. Cesta po Bow Valley Parkway byla skvělým zážitkem, který nás zavedl do historického města Banff.

10. den: Prohlídka Banffu

Prohlédli jsme si město Banff a jeho okolí, včetně historických termálních pramenů a malebného Minnewanka Lake. Někteří se rozhodli pro výjezd lanovkou na Sulphur Mountains, zatímco jiní relaxovali v horkých pramenech. Byla to dokonalá tečka za naším putováním po horách.

11. den: Návrat do Calgary

Naše dobrodružství se blížilo ke konci. V Calgary jsme vrátili karavany a odletěli zpět do Prahy a Vídně. Po cestě jsme sdíleli zážitky a fotografie a plánovali další dobrodružství v Kanadě.

Více o váhodách VIP Clubu, jak se doněj zapojit a jak sbírat body nalezenete na stránkách: Katalog › VIP Club Inter Cars