Mezinárodní finále Young car Mechanic 2024

Mezinárodní finále Young car Mechanic 2024

Ve dnech 17. až 21. června 2024 se v litevském Vilniusu uskuteční mezinárodní finále soutěže Young Car Mechanic, která je organizována ve spolupráci s partnery a společností Inter Cars. Této prestižní soutěže se zúčastní studenti z 10 zemí - ti nejlepší mezi mladými studenty opravárenství vozidel.

Letos se mezinárodní finále Young Car Mechanic zúčastní studenti z 10 zemí. Letošní finalisté pocházejí z Bulharska, Estonska, Chorvatska, Řecka, Maďarska, Lotyšska, Litvy, Polska, Rumunska a Slovenska. Každý z nich je nejlepším mladým automechanikem, který prokázal svůj talent a vyhrál národní finále.

O soutěži

Young car mechanic je soutěž věnovaná mladým a talentovaným automechanikům. Jeho cílem je propagovat profesi a rozvíjet praktické a teoretické dovednosti účastníků. Letos se soutěže zúčastnilo více než 8200 studentů ze 460 technických škol. Celkový výherní fond soutěže je až 75 000 eur, který bude rozdělen mezi studenty, učitele a školy. Největší počet studentů zaznamenaly Řecko, Polsko a Slovensko.

Kompletní seznam účastníků, kteří se zúčastní mezinárodního finále soutěže Young Car Mechanic 2024:

· Egils Ausē – Lotyšsko

· Luboslav Raykov – Bulharsko

· Sebastijonas Benediktas Čečkauskas – Litva

· Béla Bendegúz Goböly - Maďarsko

· Viktor Vugrinčić – Chorvatsko

· Tsitsis Argiris – Řecko

· Dušan Zavaterník - Slovakia

· Bogdan Aldea – Rumunsko

· Kristjan Sula – Estonsko

· Oliwer Hunter – Polsko

Stojí za to zdůraznit, že letošní finále má také charitativní účel. Organizátoři chtějí zdůraznit důležitost společenské odpovědnosti a roli profese automechanika.

- Pro účastníky jsme připravili malé překvapení. Nechci toho zatím moc prozrazovat, ale pevně věřím, že se jim naše iniciativa bude líbit. Jedná se o striktně charitativní akci. Jako Inter Cars věříme, že automechanik je profese, která je v naší společnosti potřebná a jeho práce má velký dopad na lidi a jejich bezpečnost. Naše soutěž propaguje tuto filozofii mezi mladými studenty a vytváří určitou atmosféru pro celý obor. Více budu moci prozradit po mezinárodním finále, které bude brzy," říká Armands Umbrasko, projektový manažer.

Partneři soutěže

Organizaci soutěže podporují renomované automobilové společnosti jako ZF Group, Bosch, Schaeffler, Meyle, Shell, Febi, Continental, Elring, Filtron, Varta, Valeo, NRF, Milwaukee, Delphi a MotoRemo.

Více informací o soutěži najdete na youngcarmechanic.cz a youngcarmechanic.com.