Daniel Tureček závodí s helmou SHARK!

Daniel Tureček závodí s helmou SHARK!

Měli jsme možnost sejít se s motocyklovým závodníkem Danielem Turečkem. Trochu jsme ho vyzpovídali a předali mu zbrusu novou helmu SHARK. Mrkněte se, co nám o sobě pověděl!

Jmenuji se Daniel Tureček, je mi 17 let a pocházím z Ostopovic u Brna nedaleko Masarykova okruhu.

K motorkám jsem se dostal díky svému tátovi, který na motorkách také závodil. Motorky jsme měli doma a mě to lákalo, takže táta pořídil minibike, na kterém jsem začal od šesti let trénovat.

První závod jsem jel v roce 2013 na brněnské minibikové dráze. Na minibike jsem závodil do roku 2017 napříč různými věkovými kategoriemi. Podařilo se mi získat spousty pěkných umístění na stupních vítězů.

V roce 2017 už jsem také zkoušel trénovat na větším motocyklu Honda NSF 100 ve třídě MiniGP Stock. Tato třída se již jezdí na velkých motokárových drahách. Další dvě sezóny jsem se již plnohodnotně zúčastnil  Mezinárodního mistrovství České republiky. Sezónu 2019 jsem dokončil na pozici vicemistra České republiky. V sezóně 2020 jsem přestoupil do kategorie MiniGP Open na Motocykl Honda RS s motorem Derbi 80ccm. Mistrovství republiky jsem dokončil na páté pozici. 

V sezóně 2021 jsem přestoupil na "velkou silnici" do kategorie SSP300. Tuto sezónu jsem jezdil na motocyklu Yamaha R3, jako trénink a přípravu do sezóny 2022. 

V nadcházející sezóně bych se chtěl zůčastnit MMČR a poháru Alpe Adria. Jako bonus bychom se chtěli zúčastnit Italského Mistrovství CIV, kde působí jezdci z Mistrovství světa a célé Evropy.

S firmou Intercars již spolupracujeme několik let. Od firmy odebíráme jak náhradní díly, tak i příslušenství. Firma nám byla schopna zajistit požadované díly v rychlých termínech dodání a vždy vycházela velmi vstříc. 

V helmách Shark jezdím třetím rokem a jsem moc rád že mám možnost závodit v této helmě i příští sezónu. 

 

Děkujeme, Dane, za důvěru a přejeme do budoucna spoustu úspěchů!